Persoane interesate

sâmbătă, 31 august 2013

Corbul mare negru - Hugin.Corvus



 


Corvus Corax - Dulcissima










 Corvus Corax - formatie de muzica din Germania.Trupa joacă în genul  popular medieval. Interesant concert cu orchestra simfonică și corul, în 2008 Cantus Buranus, cântate în limba latină.


3370484_Corvus_Corax_German_Band (658x700, 350Kb)



Corvus Corax in Corroios

.




























Corvus Corax

.




 Lungimea corpului este de 60-65 cm Masculii sunt mai mari decât femelele. Lungimea aripilor  masculilor este de 410-473, 385-460 la femei, in medie  441.2 și 432.3 mm. Masa bărbaților este de 1100-1560, iar al femelelor este  798-1315, în medie,   1383 și 1085









Pene mici cenușii. Penele de sub gusa sunt mai pronuntate.



Iris maro inchis.



Cioc ascuțit și puternic, negru.



Unghiile sunt puternice, curbate.

 














Speranța de viață a unei  ciori în captivitate este de 15-69 de ani.









 Corvus Corax live at Zurich



 C. C. VARIUS - Islanda și Insulele Feroe.
C. C. subcorax - Grecia, Asia Centrală, la vest de China, cu excepția Himalaya.
C. C. tingitanus - Africa de Nord, de Sud la Sousse (sud al Atlas), la est de Cyrenaica și Mersa Matruh, Insulele Canare.
C. C. tibetanus - toate Asia Centrală  (cu excepția Turkmenistan), Himalaya și Tibet.



C. C. kamtschaticus - Siberia de est fata de râul Lena, în partea de sud a Trans-Baikal și Mongolia.





 C. C. principalis - Groenlanda și Arctica America de Nord la British Columbia.
C. C. sinuatus - vestul Statelor Unite, la sud  si la nord de Honduras, Mexic și insulele adiacente.






S. p.. laurencei - Israel, Siria, Balochistan, munții din estul Iranului, nord-vestul Indiei de la Rajputana la Sindh și Punjab, și, probabil, în Asia Mică.



S. p.. hispanus - Spania, Portugalia, Insulele Baleare.

Ochi pentru ochi.





Subspecii diferă în principal în dimensiune și culoare  de bază. În partea europeană și cea asiatică  mărimea corbilor crește de la vest la est. Există excepții: păsările din Islanda și Insulele Feroe au forme mai mari; ciorile din Siberia de Vest, în medie, sunt  mai mici decât corbii de partea europeană a Rusiei.








 




În Europa, de la nord de Norvegia, Suedia, Finlanda, Rusia la nord la sud a Portugaliei, Munții Pirinei, Italia, app. Grecia, Bulgaria, România, Marea Neagră, Caucaz.
 






















 



 










 





Corvus Corax - Chou Chou Sheng







































Corvus Corax - Nominalto

Numărul de ouă într-un cuib este  de 4-6, uneori 3 sau 7. Decalajul dintre ovipoziție 1-2 zile. Ouăle au  în medie 49,7 × 33,4 mm. Culoare verde-albăstrui cu striatii gri-verde și maro. Potrivit unei surse, incubează masculin și feminin alternativ, în funcție de alte surse - numai de sex feminin. Incubarea începe cu stabilirea a 2 sau 3 ouă în termen de 19-21 zilePuii sunt hraniti de ambii parinti cu aceeași mâncare pe care ei înșiși o mănâncă.

 

 Plecarea tinerilor are loc aproape de mijlocul lunii mai (Kiev, Poltava, Dnepropetrovsk, regiunea Kursk), la nord - în diferite zile ale lunii iunie (RT) și la sfârșitul acestei luni (Coasta de Murmansk, regiunea Perm).


 














 Din cauza elegantei sale, inteligenței și abilitatii de a imita, inclusiv vocea umană, adesea pot fi pastrati în casă ca   animale  de companie. Primele luni ade viata ale  păsărilor  sunt docile docile, ușor pentru a le imblanzi. Crescând, păsările nu recunosc pe nimeni altul decât proprietarul, care le-a crescut. Dupa un an sau doi puii cresc și  încearca să zboare departe de mamă, în acest caz de persoana. Păsările adulte sunt aproape imposibil de a fi îmblânzite.


În capitala Marii Britanii în Turnul tradițional trăiesc ciori îmblânzite.




Imaginea  unui corb de cultură





Во́роны охотно питаются падалью, поэтому в народе ассоциируются со смертью




















În Vechiul Testament, corbii au adus mâncare la profetul Ilie în deșert (1C 17:4), și culoarea părului regeluu Solomon în cântec, comparativ cu corbul (Cântarea Cântărilor 5:11)



În epopeea lui Ghilgameș numai ciorile, eliberate din corabie, au fost capabile de a ajunge la terenul eliberat de apa inundațiilor





Balada folk "Trei Ravens», și derivate de «Twa Corbies» vorbesc despre ciori si discuta posibilitatea de a mânca cadavrul un călăreț   

























































 



 















Totalul afișărilor de pagină