Persoane interesate

joi, 24 ianuarie 2013

GLANDA PINEALA


GLANDA PINEALA – partea I



Glanda pineală – “Sediul Sufletului”?
 După ce am scris câteva articole despre reîncarnare şi iluminare * mulţi cititori m-au întrebat de ce nu am menţionat importanţa glandei pineale – o mică structură de mărimea unei boabe de mazăre, localizată în centrul creierului. De secole glanda pineală a fost studiată de către ocultişti şi maeştrii spirituali ca fiind “sediul sufletului” – o frază popularizată de către Descartes (1662 EN).
Descartes era obsedat de a înţelege cine suntem. A pus sub semnul întrebării tot – chiar şi noţiunea că ne putem cunoaşte cu adevărat. A observat că simţurile pot fi păcălite, marea majoritate a ceea ce cunoaştem este iluzie şi în final s-a luptat cu posibilitatea că identitatea noastră ca indivizi nu este nici ea reală. Dar în final a concluzionat că dacă e posibil să ne negăm propria existenţă, trebuie să fie un “lucru” capabil să experimenteze această negare. Şi acel lucru ar fi sinele nostru adevărat.
Faimoasa lui declaraţie: Cogno ergo sum – Gândesc, deci exist.
 “Chiar dacă sufletul este unit cu întreg corpul nostru, există o parte a corpului [glanda pineală] în care îşi exercită funcţia mai mult decât în orice altă parte… [Glanda pineală] este suspendată între părţile conţinând spiritele animalice [subconştientul, senzaţiile şi mişcarea] care pot fi mişcate de către aceasta… ; şi aduce această mişcare către suflet… Apoi ca răspuns, corpul maşină este în aşa fel construit încât glanda este mutată într-un sens sau altul prin suflet, sau din orice altă cauză, împinge spiritele animalice ce o înconjoară către porii creierului.” – Descartes
Azi, înţelegând computerele, putem chestiona ceea ce spune Descartes. Acel proces de “gândire” poate fi parte a unui circuit de neuroni, sinapse şi neurotransmiţători care există în creierul nostru fizic. Acel sine real e mult mai adânc. Foloseşte procesul gândirii dar e separat de acesta, observând procesul (notă personală: cred că aici trebuie făcută o mică paranteză pentru că procesul gândirii are loc ca iniţiere în structura corpului fizic numit corp mental şi are ramificaţii şi în corpurile adiacente: corpul astral şi corpul cauzal, iar creierul cu structura sa practic doar transmite acele impulsuri traducând pentru corpurile fizic şi vital aceste impulsuri; şi da sufletul nu se suprapune numai pe aceste structuri pentru că într-adevăr e o prezenţă şi nu doar structura în sine). Sinele real este, în fapt, conştiinţa astăzi.
Evident, cele două fenomene sunt conectate: interfaţa conştiinţei şi procesul gândirii. Aşa că întrebarea este despre cum această interfaţă a minţii materiale şi conexiunea spirituală se întâmplă. Dacă putem înţelege cum conştiinţa interpretează gândirea noastră atunci putem inversa procesul şi putem deveni conştienţi de conştiinţă – sinele nostru real. Aceasta este iluminarea. (notă personală: aceasta este doar o fază din proces, există paşi şi praguri şi condiţii pe care trebuie să le împlinim, fiecare legată de experienţele proprii fiecăruia şi de nivelurile atinse).
Ca de obicei, în procesul cercetării despre glanda pineală, reies câteva fapte uimitoare. Nu numai că această glandă extrem de mică pare a fi asociată cu activităţile psi şi activitatea paranormală, dar este extrem de vulnerabilă la mediu în feluri în care ni se arată apartenenţa noastră la materialism şi depresia pandemică. (notă personală: acesta nu e decât motiv de schimbare, totul trebuie, pentru a activa glanda pineală, să fie pozitivat şi pus în lumina iubirii, pentru că frecvenţa iubirii necondiţionate este cel mai bun şi eficient stimul pentru glanda pineală).

Glanda Pineală în Istorie
Deşi ideea de glandă pineală a fost atribuită lui Descartes, ideea cum că această glandă este organul interfaţă unde spiritul omului a câştigat acces şi animă corpul fizic aparţine medicului grec Herofilus. Cu trei sute de ani îniante de Cristos, Herofilus [dreapta] a disecat cadavre şi a documentat ceea ce a observat. Specialităţile sale au fost sistemul reproducător şi creierul.
Înaintea lui Herofilus, oamenii credeau că “biroul executiv” al conştiinţei umane era inima. Mumiile egiptene aveau inimile îmbălsămate şi păstrate cu grijă în timp ce creierul era extras pe nas şi exclus din ceremonie. Dar Herofilus ştia că în creier este centrul de comandă şi a început să diferenţieze diversele părţi ale creierului şi a căutat manifestări asociate cu acestea.(notă personală: adevărul este numai parţial şi egiptenii ştiau ei ce ştiau, până şi ştiinţa declară că inima are propriul sistem nervos şi este cumva legat de înţelepciune şi de intuiţie, de toate fenomenele psi).
Herofilus a notat că mica glandă pineală era o structură singulară, diferită de caracteristicile creierului de a avea părţi în oglindă, pe stânga şi dreapta. Este prima glandă ce se formează în fetus şi e identificabilă la 3 săptămâni.  De asemenea este puternic vascularizată. Glanda pineală este hrănită cu cel mai bun sânge, oxigen şi mixtură de nutrienţi din anatomia umană, fiind întrecută doar de către rinichi (a căror funcţie este aceea de a filtra impurităţile din sânge). Din cauza acestei configuraţii anatomice speciale şi unice, Herofilus a concluzionat corect că are un rol major în conştiinţă şi că este poarta către sinele nostru real.
Herofilus este creditat cu “invenţia” metodei ştiinţifice, dogmă folosită în aproape toate experienţele ştiinţifice azi, care se naşte prin postularea unor teorii şi apoi conducând experimente pentru a le aproba sau nega. Este ironic că cercetarea ştiinţifică a glandei  pineale a fost puternic evitată pentru că este asociată fenomenului “spiritual” – şi este imposibil de a folosi experimente empirice. Doar în ultimul timp oamenii de ştiinţă au devenit interesaţi în a afla mai multe despre misterioasa glandă pineală.
Herofilus a scris multe volume despre anatomie şi le-a ilustrat, cam în acelaşi mod în care Leonardo Da Vinci a făcut-o câteva secole mai târzu, dar din păcate munca sa nu a suprevieţuit marii distrugeri a bibliotecii din Alexandria unde era păstrată.

Cel de-al treilea ochi
Prin 1884, ramura anatomiei comparative a scos la iveală dovada că organele omului pot fi regăsite şi în vertebratele mai puţin evoluate. F. Ahlborn recunoaşte originea glandei pineale ca un organ fotoreactiv la peşti şi amfibieni şi câteodată era prezent în afara craniului, chiar sub piele. Funcţia sa în aparatul reproductiv a fost evidenţiată peste 70 de ani. Glanda pineală era responsabilă pentru evaluarea lungimii zilei şi a nopţii, calcularea corectă a sezoanelor de împerechere şi pornirea instinctelor sexuale. (notă personală: similitudinile există însă e vorba de principiu universului fractal, sau de una din legile Kybalionului – ce e sus e şi jos – şi sunt elemente structurate în corpul fizic modelate de către structurile energetice care sunt similare dar sunt mai evoluate la oameni decât la unele vertebrate; a spune că sunt dezvoltări ale unor alte glande similare e cumva o eroare, nu totală dar nu în sensul în care ştiinţa priveşte aceste lucruri).
Prin 1958, Aaron Lerner descoperă melatonina, o moleculă vitală produsă de către glanda pineală dintr-un alt neurotransmiţător, serotonina. El a validat şi faptul că producţia de melatonină variază, se opreşte în timpul zilei şi porneşte abrupt după apusul soarelui. Melatonina s-a descoperit că este responsabilă cu relaxarea şi somnul nostru.
Pentru scurt timp nu s-a cunoscut faptul cum această glandă mică, îngropată adânc în mijlocul creierului, putea simţi lumina sau întunericul. Dar s-a descoperit mai târziu că este o legătură între glanda pienală şi retină, care în mod destul de ciudat, de asemenea conţine melatonină. În scurt timp glanda pineală a fost denumită “cel de-al treilea ochi” şi datorită locaţiei sale ce corespunde uneia dintre cele şapte chakre s-a ajuns la concluzia că este centrul energiei spirituale şi psihice.
Când substanţele halucinogene au devenit populare în anii 60 interesul către stările alterate de conştiinţă, ca mijloc de a accede către spiritualitate a crescut extraordinar. Cercetătorii au descoperit că LSD devine foarte concentrat în glandele pineală şi pituitară. Stările alterate de conştiinţă produse de LSD au capacitatea de a mima serotonina la nivelul sinapselor (acolo unde neuronii comunică între ei). Deoarece atât serotonina cât şi melatonina sunt concentrate în glanda pineală, acest “cel de-al treilea ochi” a fost considerat o poartă către conştiinţă – ceea ce scriitorul Aldous Huxley a denumit “Poarta percepţiei“.

Mulţi Guru au comentat în legătură cu glanda pineală, punând egal între ea şi una dintre chakre:
Toate sistemele psihice au aspectele lor fizice în corp… Pentru chakra Ajna echivalenţa fizică este glanda pineală, care a încurcat doctorii şi oamenii de ştiinţă în egătură cu funcţiile sale precise… Yoghinii, care sunt oamenii de ştiinţă ai minţii subtile, au vorbit întototdeauna despre telepatie ca despre un siddhi, o putere psihică pentru comunicarea gândurilor şi claraudiţie etc. Mediul unui asmenea siddhi este chakra ajna, a cărei terminaţie fizică este glanda pineală, care este conectată la creier. A fost declarat de către mari yoghini… că glanda pineală este un receptor şi un transmiţător pentru vibraţiile subtile ce poartă gândurile şi fenomenele psihice prin cosmos.” – (Satyananda, 1972)
Dar este ceva din ce s-a declarat mai sus susţinut de către “metoda ştiinţifică” a lui Herofilus?
” Multe experimente au fost făcute cu aşa numitele fenomene Psi(paranormale) în anii 70. Dixon [1] a descoperit că glanda pineală este în centrul focusului activităţii sale. A observat că activitatea psi era mai puternică într-o stare de relaxare, de somnolenţă – similare cu cele induse de melatonină.  Studiile nostre au găsit corelaţii între melatonină şi practica meditaţiei yoghine, considerată o premiză pentru “iluminare”.

“Practica Yoga pentru 3 luni a condus la o îmbunătăţire în performanţele cardio-respiratorii şi în cadrul profilului psihologic. Plasma melatoninică a crescut ca pondere după trei luni de antrenamente Yoga. Presiunea sistolică a sângelui, cea diastolică,  cea arterială şi aortică nu au oferit corelări semnificative faţă de cantitatea de plasmă melatoninică. Totuşi maximul nivelurilor de melatonină secretată noaptea în cadrul grupului de yoghini a arătat o corelaţie semnificativă (r = 0.71, p < 0.05)  cu scorul bunăstării. Observaţia sugerează că practica yoga poate fi folosită ca stimul psiho-fiziologic pentru creşterea secreţiei endogene de malatonină care, în schimb, poate fi responsabilă pentru o stare îmbunătăţită de bine.” – [2]
Dovezi clare provin din experienţe mistice şi din “experienţe în prejma morţii” induse de o substanţă chimică numită Dimetiltriptamină (DMT). Tradiţionala “trataţie” a şamanilor sud-americani, DMT seamănă foarte bine atât cu melatonina cât şi cu serotonina şi apare natural în nişte plante tropicale similar celor din corpul uman. Se crede că DMT depozitat este eliberat chiar înaintea morţii, cauzând acele experienţe extra-corporale şi viziuni mistice raportate de supravieţuitori ai unor experienţe în preajma morţii. Cu toate că nu există nicio dovadă empirică între glanda pineală şi producţia de DMT, asocierea cu melatonina (din care este făcută) sugerează puternic această posibilitate.
 “Ca produs endogen sau natural de natura psihedelică, cred că mediază experienţele spontane psihedelice cum ar fi experienţele în prejma morţii sau stări mistice. De asemenea consider că glanda pineală este cea mai posibilă sursă a acestui DMT andogen; la fel cum glanda pineală trebuie să fie o glandă a spiritului.” – [3] Strassman, Rick J. (2001)
Cerecetătorul medical JC Callaway (1988), a sugerat că producţia naturală de DMT poate fi conectată cu fenomenul vizual al viselor, unde nivelurile de DMT din creier sunt periodic ridicate pentru a oferi imagini vizuale şi posibil şi alte stări mentale paranormale. Aşadar chiar dacă dovezi empirice ale funcţiilor ezoterice ale glandei pineale nu au fost găsite ideea merită a fi urmărită.
Nisip cerebral
Anatomiştii au demonstrat că glanda pineală e mai activă în tinereţe, înaintea pubertăţii. Are sens dacă glanda ar fi cumva în acord cu sistemul reproductiv, producând hormonii necesari pentru perioada de adult. Dar după pubertate glanda pineală pare să se calcifieze, acumulând ceea ce se cheamă “nisip cerebral”.
Cu toate că glanda pienală prezintă această calcifiere, nu pare ca producţia de matonină să se diminueze. De fapt calcifierea pare să nu aibă niciun efect semnificativ. Dar câţiva alţi factori au demonstrat că pot inhiba activitatea glandei. Acest lucru este foarte important pentru că descoperiri noi demonstrează că melatonina e vitală pentru sistemul imunitar, nivelurile joase fiind asociate cu cancerul de prostată şi de sân [4] – două cauze majore de deces prematur. De asemenea reglează nivelul zahărului în sânge. Studiile arată că muncitorii din schimbul de noapte par să fie mai predispuşi spre diabet de tip II decât cei care lucrează în schimbul de zi. Asteniile sezoniere sunt de asemenea legate de niveluri scăzute de melatonină şi serotonină, cu toate că mecanismele nu sunt cunoscute în totalitate. Cu toate aceste efecte pe care le are asupra sănătăţii, posibilitatea atingerii “iluminării” cu o producţie scăzută de melatonină pare puţin îndepărtată!
____________________________________________________________________________________________________________
* articolul este scris de Gary Vey, autor pe www.viewzone.com. 

Glanda Pineala - Al Treilea Ochi


Glanda Pineala - Al Treilea Ochi

Articol preluat de la http://dincolo-de-orizont.blogspot.com


Trezirea glandei pineale are efecte extraordinare asupra expandarii constiintei si deschide accesul la toate cunostiintele universale. Aceasta glanda se activeaza dupa ce nu mai este bombardata de fotonii trimisi de ochi, deci in prezenta intunericului. Ea emite apoi melatonina, o substanta care calmeaza sistemul nervos, inainte de culcare.
Starile de somn si visare sunt similare cu cea de meditatie, transa, hipnoza, sau experiente mistice. Dimetriltriptamina (DMT) este o alta substanta pe care glanda pineala o secreta, dand un ultim impuls in vederea deschiderii portii spirituale. Aceasta substanta este aceeasi cu cea
folosita in potiunile samanilor, fiind extrasa din plante ca, yopo, sau ayahuasca, in scopul de a face experiente de dilatare a timpului, calatorii in timp, calator ii in taramuri paranormale, intalniri cu fiinte spirituale, etc.


In interiorul sau, glanda pineala este umpluta cu apa, care in timp se calcifiaza, datorita dietei gresite, fluorului din pasta de dinti, fluoritei din apa, sau bauturilor carbogazoase. Simbolismul din Biblie, referitor la semnul fiarei, situat pe frunte (punctul negru), reprezinta situatia cand
esti prizonier in lumea materiala, fara a avea acces la cea spirituala, adica traiesti in intuneric, cum este cazul majoritatii oamenilor de pe Pamant. Structura interioara a glandei este similara cu a retinei ochilor, de aceea ea a fost denumita al 3 lea ochi, sau ochiul spiritual.


Ea lucreaza asemenea unui televizor, furnizand imagini si sunete, alimentate de imaginatie. De aceea, atunci cand inchidem ochii inca mai putem vedea imagini, sau avem capacitatea de a vizualiza constient, folosindu-ne ochiul mintii. Desigur, nu tot ce apare in creier este din cauza glandei pineale, doar cand calatoresti in timp, cand ai vise, aceasta facandu-se prin
interfata dintre cele doua lumi. in absenta luminii, in jurul glandei pineale se formeaza un scut electromagnetic, care are rolul de a o izola de toate radiatiile exterioare, din spatiu-timp, in scopul de a receptiona informatii din timp-spatiu. inauntrul sau, se formeaza mici molecule de
microclusteri, care se transforma in unde, permitand perceptia. Nu intamplator glanda pineala are cea mai mare concentratie de sange din corp, ci pentru ca are nevoie de multa energie, pentru a se activa. in scopul de a-i usura deschiderea trebuie sa devenim constienti si sa ne
acceptam in totalitate, considerandu-ne fiinte divine.


Substante ca LSD sau DMT, au capacitatea de a o deschide fortat si de a-i accelera functionarea, insa cateodata, pot duce la blocarea ei, aparand dereglari. Halucinatiile apar ca urmare a lipsei de somn, cand melatonina este secretata in timp ce esti treaz. Aceasta se intampla in cazul bolnavilor de schizofrenie. Glanda pineala trebuie privita deci ca fiind o poarta hiperdimensionala naturala.

Studiul timpanului urechii, a aratat ca pozitia acestuia este in unghi. Dupa modelul sau a fost realizat un microfon tridimensional, apoi sunetul a fost redat in difuzoare holografice, obtinandu-se un sunet holografic, similar cu o holograma din lumina. Lobii urechii au unghiurile egale cu cele ale marii piramide din Egipt, dupa care se poate forma un tetraedru regulat, care
atunci cand stam asezati cu fata in sus, are in centrul sau, ce credeti? Glanda pineala.


Nu-i asa ca natura este mai inteligenta decat cea mai fantastica imaginatie omeneasca? si ca o consecinta a acestei structuri geometrice, ce se formeaza la nivelul creierului, putem intelege in sfarsit mesajul ascuns, de secole, in simbolul de pe spatele bancnotei de un dolar si anume ochiul din piramida.
Desigur, acuma ne punem intrebarea daca si cum am putea realiza un dispozitiv, bazat pe acest principiu? Sau daca s-a realizat deja? in principal am avea nevoie de un recipient umplut cu apa pura, un sistem capabil de a realiza scutul electromagnetic si un mecanism pentru a il acorda, apoi masina timpului ar fi pregatita pentru calatorii in lumile din timp-spatiu. Ca metoda de a prelua imaginile ar putea fi folosirea unui gaz ionizat, bazat pe principiul ecranului TV.

Nenumarate surse de informare credibile ne spun ca guvernul American a realizat de mult acest tip de vehicul stelar. Dezvaluiri ascunse s-au facut mai ales prin intermediul filmelor, asa zise stiintifico-fantastice, care in realitate au avut scopul de a pregati constiinta umanitatii, pentru etapa urmatoare a evolutiei sale, in care aceste tehnologii vor fi la ordinea zilei. Un exemplu este filmul Contact, in care omenirea, intrand in comunicatie cu o civilizatie din constelatia Vega, primeste planul de fabricare a unei astfel de masini, care este apoi realizata si testata.


Se poate observa cum partile componente sunt, rezervorul si inelele care, prin rotire cu o viteza foarte mare, creeaza scutul electromagnetic. in epava navei prabusite la Roswell, in 1947, s-a gasit un cub capabil de a se deschide si a arata viitorul. El a fost denumit looking glass, fiind utilizat printre altele, pentru a falsifica alegerile prezidentiale din anii 2000 si 2004, ale lui George Bush.

Biologul american Dan Burish a facut dezvaluiri senzationale despre proiectul Majestic, in care timp de 10 ani a facut studii secrete in microbiologie, in Aria 51, impreuna cu o rasa de extraterestri, venita din viitor, care fiind originara de pe Pamant, a suferit niste dereglari
genetice, ca urmare a unor cataclisme ce au avut loc in anul 2012. El a refacut genetic samanta originara, ce a stat la baza vietii pe Pamant si a observat cum se poate crea si modifica ADN-ul cu ajutorul vibratiilor.
Filmul The Last Mimzy este o dezvaluire ascunsa a tehnologiei looking glas si a proiectului Majestic 12. Este vorba de doi copii care gasesc un cub venit din viitor, cu scopul de a lua o mostra de ADN, in vederea salvarii acelei rase. in finalul filmului cubul creaza o gaura de vierme, necesara calatoriei in timp. In decembrie 2006, insa, toate aceste tehnologii de citire a viitorului, au fost dezactivate, deoarece se pare ca ele pot influenta negativ transformarile ce vor avea loc in anul 2012 si mai ales este vorba de inversarea axei polilor.

Un lucru foarte interesant aparea atunci cand ajungeau la anul 2012; totul devenea alb si nu erau capabili sa mai vada nimic. Totodata aparea o succesiune de viitoruri paralele, greu de descifrat chiar si pe calculator. Daca observatorul avea ganduri catastrofice, atunci vedea catastrofe si
distrugerea Pamantului. Astfel au inteles ca viitorul nu poate fi prevazut cu adevarat cu nici un fel de dispozitiv, caci el este in continua transformare, in functie de gandurile si emotiile oamenilor.

Exista doar doua emotii fundamentale: Frica Si Iubirea. Este timpul sa alegem Iubirea. ( 90% din populatia globului traiesc in frica, teama si stres)

De aceea vreau sa subliniez, foarte clar, pentru toata lumea, ca tot acest bombardament de profetii catastrofice, incepand cu cele din Biblie si continuand cu cele ale lui Nostradamus, babei Vanga si multe altele, care sunt astazi la moda, nu trebuiesc luate in consideratie!

Fiecare din acesti profeti a vazut doar o probabilitate a viitorului, care a fost influentata de diverse polaritati ale constiintei universale si umane si interpretata de propria minte logica, in functie de gradul sau de intelegere. Cum se vor petrece lucrurile cu adevarat nimeni nu poate spune cu precizie. Viitorul se scrie de catre noi in fiecare moment si depinde de noi daca vom experimenta catastrofe naturale, razboaie, sau vom face o tranzitie calma, linistita spre Noua Lume.

Dintr-o alta epava a unei nave extraterestre, in timpul celui de al doilea razboi mondial, au fost recuperate scaunul de pilotaj si ecranul de proiectie. Rezultatul a fost de-a dreptul uimitor si anume, persoanei asezate in acest scaun, i se amplificau gandurile, transformandu-le in realitate si era capabila de a vedea in timp si spatiu. El functioneaza ca o interfata a constiintei, asemanator cu un amplificator psihic si era folosit in scopul propulsarii navei prin puterea mentala. A fost denumit scaunul Montauk.
Si iarasi prin filme s-a dezvaluit existenta acestei tehnologii superavansate. in filmul Stargate colonelul O’Neal foloseste scaunul strabunilor, in care puterea mentala ii este amplificata, fiind capabil sa indeparteze flota inamica, aruncand asupra ei globuri de foc. in filmul Minority Report, oameni, avand puteri paranormale, asezati in scaune plutitoare, ii transmiteau lui Tom Cruise imaginile pe un ecran gazos. in filmul XMen, se foloseste un astfel de scaun pentru a-i depista pe mutantii disparuti. in Total Recall, Arnold Schwartzeneger utilizeaza si el un scaun miraculos, pentru a calatori pe Marte.


Cercetarile facute in viitor cu acest scaun au gasit ca, dupa 21 decembrie 2012, graficul nu mai are forma sinusoidala, ci devine o linie dreapta.

Subiectii simteau in acel punct, un baraj energetic, pe care nu erau capabili sa il treaca, fiind respinsi cu brutalitate. in acelasi timp insa experimentau o expandare brusca a constiintei, pana la nivelul cosmic, in care nu mai exista nici timp nici spatiu, putand fi orice, o galaxie, sau un
atom si avand acces la toate cunostiintele universale. Ciudat nu-i asa?

Tehnologia Portii Stelare, asemanatoare cu cea din filmul Stargate SG1, a fost realizata, dupa modelul celei ramase de la Atlantida, insa ulterior a fost ingropata sub gheata din Antarctica, pentru a nu permite unor entitati negative sa distruga Pamantul.

O alta realizare tehnologica secreta este Jump Room, in care cel ce intra se trezeste instantaneu pe Marte, unde de altfel a fost realizata o baza, pentru evacuare, in caz de cataclisme. Cercetatorul rus Serghey Smeliakov, a avut ideea de a diviza spirala timpului din calendarul Mayasilor, la numarul de aur (1,618) care, dupa cum am mai spus este prezent peste tot in natura, in cresterea si dezvoltarea organismelor, precum si a galaxiilor. El a vazut ca in punctele de diviziune au avut loc mari transformari istorice in evolutia umanitatii, cum ar fi ridicari sau prabusiri de mari imperii, razboaie, etc. Cu cat ne apropiem de anul 2012 succesiunea acestor puncte critice se accelereaza, fiind unul in 2009, cateva in 2010, apoi vor avea loc la intervale de o luna, o saptamana, iar in ultimul an in fiecare zi!

Evolutia nefiind un proces liniar, ci unul exponential, in ultima etapa va avea loc un salt brusc, care practic ne va propulsa pe o alta treapta de existenta, dezvoltandu-ne toate abilitatile paranormale adormite. Practic, Pamantul va trece printr-o poarta stelara si va intra in timp-spatiu, avand o noua vibratie.


Important De Stiut !

Este demonstrat ca epifiza este legata direct de functiile sexuale, iar abstinenta ( abținerea de la excese;) sexuala o actioneaza destul de puternic – de aici putem trage concluzia ca in spatele acestui secret se afla o conspiratie la nivel global …si spun asta penru ca, majoritatea mesajelor subliminale sunt cele cu referire la sex. De fapt putem vedea foarte clar si cu ochiul liber ca traim intr-o societate care promoveaza comportamentul sexual degenerat.

Al treilea ochi la reptile !

Argumentul unor cercetatori este ca la fiintele vii cel de-al treilea ochi nu este chiar o raritate. Cel mai des, acesta se gaseste la reptile, in special la serpi si sopirle. La aceste animale acesta este reprezentat de un ochi pe ceafa, pentru care exista in craniu chiar un orificiu usor de
observat. Cel de-al treilea ochi al reptilelor este acoperit cu o piele semitransparenta, ceea ce i-a determinat pe cercetatori sa presupuna ca ochiul respectiv lucreaza nu numai in spectrul luminat. Enigma a fost dezlegata mai tirziu: s-a dovedit ca acest organ este foarte sensibil la
spectrul milimetric al razelor, chiar si la cimpul magnetic. Se presupune de asemenea ca al treilea ochi percepe ultrasunetele si infrasunetele. Acest lucru le face pe reptile sa fie niste prevazatori extraordinari ai cataclismelor naturale: cutremure, eruptii vulcanice si chiar furtuni
magnetice. Este clar ce se intimpla cu reptilele, dar ce se poate spune despre oameni? Observand ca acest organ este foarte sensibil la spectrul milimetric al razelor si la cimpul magnetic, atunci ne putem da seama de ce traim intr-o societate care ne bobmbardeaza creierul zilnic cu tehnologiii ce emit raze si campuri magnetice – Televizor, Telefon Mobil ,Computer etc.

S-a demonstrat ca aceste aparate emit unde-electromagnetice care afecteaza creierul uman. Concluzia este ca aceste aparate de care suntem dependenti ( atasati ) de zi cu zi, au fost create in asa fel incat sa afecteze glanda pineala ( al treilea ochi ).
Aceste dezvaluiri s-au facut si in numeroase filme. De exemplu: filmul They Live ( in care arata ca lumea este controlata datorita unor unde electromagnetice fixate pe o anumita frecvente care nu permite creierului uman sa perceapa adevarata realitate ). De asemena, observati ca in film,
este aratat ca doar cei care poarta acei ochelari de soare speciali pot vedea adevarata realitate. Ochelarii de soare reprezinta de fapt intunericul, dupa cum am relatat si mai sus, pentru a declansa glanda pineala trebuie sa ne “ferim” de fotoni ( lumina ).

Powder – Totul Este Interconectat – Secret ascuns prin intermediul filmelor de divertisment, pentru a face oamenii sa creada ca toate aceste idei despre forta divina nelimitata a omului, nu sunt altceva decat imaginatia unor producatori de filme.


Flurorul - inhibitor al Glandei Pineale

Sunt foarte multe substante toxice ce sunt introduse in mancare, bauturi…Dar cea mai toxica este substanta din apa pe care o consumam zilnic si din pasta de dinti – FLUORUL ( este pusa si foarte bine ,deoarece voi parintii obligati copii sa se spele pe dinti inainte de culcare si ea ramane in trup si actioneaza toata noaptea.)

“Florul nu are nici un efect benerfic asupra organismului – Ea este data special ca inhibator al Glandei Pineale” Aryana Havah

Illuminati-i sau „Iluminatii” reprezinta asa-numita elita planetara, grupul persoanelor care isi autoaroga suprematia asupra destinului umanitatii. Faptul ca au ales tocmai termenul „iluminat”, folosit in traditia spirituala pentru fiintele care au avut acces la anumite revelatii divine esentiale, nu este decat o dovada in plus a imensei arogante a Illuminati-lor. Aceasta grupare ultrasecreta are in mana fraiele planetei, iar singurul interes pe care il au in vedere cei care o alcatuiesc este propria lor prosperitate. Ei sunt cei care au pus la cale „Noua Ordine Mondiala” spre care ne indreptam cu pasi din ce in ce mai repezi in ultimii ani.

luni, 21 ianuarie 2013

Tezaurul SFANTULUI IMPERIU ROMAN de la Viena



 In palatul imparatilor habsburgi, Hofburg, se afla cateva colectii-muzee remarcabile, precum colectia de arme si armuri, una din cele mai mari din lume. Iar la subsol, se afla tezaurul (Schatzkammer).Iar acolo se pastreaza insemnele imperiale (Imperial Regalia - Reichskleinodien) ale Sfantului Imperiu Roman (SACRUM IMPERIUM ROMANUM).
Sfantul Imperiu a fost o uniune de teritorii din Europa Centrala din Evul Mediu timpuriu pana catre epoca moderna. In epocile de maxima intindere Imperiul a cuprins teritorii din nordul Italiei, Germania, Austria, Elvetia, Belgia, Olanda, Luxemburg, Liechtenstein, Franta, Cehia, Slovenia si Polonia. Primul sfant imparat al Imperiului a fost Otto al II-lea in 962. Ultimul a fost Francis al II-lea care a abdicat si a dizolvat Imperiul in 1806, in timpul razboaielor napoleoniene.


In camera tezaurului de la Palatul Hofburg se pastreaza de fapt doua tezaure ce reprezinta insemnele imperiale. Unul este cel numit "Nuremberger kleinodien" (bijuteriile de la Nuremberg), deoarece intre 1424 -1796 au fost pastrate in acest oras din Bavaria. Pana in 1424 insemnele imperiale au fost pastrate in diverse castele sau manastiri din Germania.


In stanga un portret al lui Carol cel Mare, pictat de Albrecht Durer, imbracat cu Insemnele Imperiale. Durer, locuind in Nuremberg, a avut posibilitatea de a studia tezaurul. In dreapta portetul lui Franz (FRancis) al II-lea, ultimul imparat al Sfantului Imperiu, invesmantat cu Imperial Regalia, insemnele imperiale

Acest grup include coroana imperiala, părţi ale vesmintelor de incoronare ( Krönungsornat), globul crucifer (Reichsapfel), spadele de ceremonie (Reichsschwerts), crucea imperiala (Reichskreuz), Sfanta Lance, precum si alte relicve . Al doilea "lot" al tezaurului este cel ce provine de la Aachen (Aachener Kleinodien), unde s-a aflat pana la 1794. Acesta cuprinde asa numita "sabie a lui Carol cel Mare", in fapt o sabie de tip asiatic, probabil maghiara din veacul al 10-lea, Evangheliarul Imperial (Krönungsevangeliar) si Desaga-Racla a Sf. Stefan (Stephansbursa).

Desen din 1909, cu parti din Tezaur

Gravura din a doua jumatate a sec. al 16-lea cu insemnele imperiale de la Nurenberg


Coroana sfintilor imparati germani, este una din cele mai vechi coroane din Europa. A fost facuta probabil in veacul al 10-lea, in Germania. Aspectul arhaic este dat de prelucrarea primitiva a nestematelor (in numar de 144 si tot atatea perle), de forma octogonala si de iconitele realizate in tehnica cloissone, cu smalturi colorate, de influenta bizantina.


Coroana
Alaturi de coroana se pastreaza doua spade de ceremonie, remarcabil de bine pastrate. Gandul ca au fost tinute in mana la incoronare de toti imparatii germani iar lamele sunt lucioase si lustruite de parca ar fi fost realizate ieri, m-a impresionat.

Desene istorice ale spadelor imperiale, a Sf. Mauritius (Mauritiusschwert) si de Ceremonie (Zeremonienschwer). Stanga, gravura colorata a luiJohann Adam Delsenbach din 1751.
Dreapta, gravura din sec. al 17-lea din arhiva orasului Nurenberg

Cea mai veche spada (Spada Imperiala zisa si a Sf. Mauritius-Moritz) are o teaca de aur decorata cu ornamente in cloissone si reliefuri ale unor imparati germani, primul fiind Carol cel Mare (768-814) iar ultimul Henric al III-lea (1039-1056), in timpul caruia, probabil a fost facuta. Cea de-a doua spada (Spada de ceremonie - Zeremonienschwer) e ceva mai noua, din sec. al 13-lea si a fost facuta la Palermo pentru incoronarea imparatului Frederick II la 1220.


Crucea cea mare este un relicvar. Are un interior de lemn in care sunt pastrate bucatele din lemnul Sfintei Cruci (una din nenumaratele "adevarate Sfinte Cruci"), Sfanta Lance cat si alte relicve. Este deosebit de bogat impodobita cu perle si nestemate. A fost realizata in vremea imparatului Konrad al II-lea pe la 1025-1030.


Globul crucifer nu a fost singurul de acest tip ce a existat in acest tezaur. La Nuremberg au mai existat doua care s-au pierdut. Acesta este probabil de la sf. sec al 12-lea. Globul crucifer este unul din insignele cele mai importante ale unui monarh in Evul Mediu.


Globul crucifer (lat: Imperial Orb, germ: Reichsapfel). In dreapta miniatura din sec. al II-lea; Imparatul Henric al III-lea al Germaniei, cu sceptru si glob.


Sfanta Lance, zisa si Lancea Sf. Mauritius, este piesa cea mai veche dintre artefactele ce reprezentau insignele (Reichskleinodien sau Imperial Regalia) imparatilor germani. Se pastra intr-o cavitate a Crucii relicvar.
Conform unei legende a apartinut Sf. Mauritius, iar altei legende, cu mare priza la public, ar fi fost chiar lancea lui Longinus, cel ce l-a impuns pe Christos in coasta. In Evul Mediu au existat cel putin 4 "adevarate" lanci cu care a fost impuns Isus. In realitate, conform ultimelor studii, atat de istorie cat si metalurgice, lancea e din veacul al 7-lea, franca sau longobarda si a fost initial o lance port-stindard. In cursul istoriei lancea a fost rupta si legata cu sarma de argint.

Punctul de rupere a fost acoperit cu fier, argint si cu tabla de aur. De altfel se pare ca exista un cui de fier in interiorul lancii, cui ce ar provenii de la Rastignire. Mii de pelerini au vizitat-o la Nuremberg si la Praga unde s-a aflat o perioada.

Legendele si "istoriile" moderne postbelice sunt numeroase si prezentate in stilul "Codul lui da Vinci", fiindca subiectul vinde bine. Mai ales ca insusi Hitler a fost fascinat de lance si a luat-o de la Viena la Berlin, fiind returnata Austriei de catre generalul american G. Patton, dupa razboi. Si Napoleon si-a dorit-o dar nu a reusit sa puna mana pe ea. Oricum, obiectul e deosebit de pretios, chiar si numai datorita Istoriei extraordinate pe care a concentrat-o in peste 1300 de ani si a influentei pe care a avut-o asupra oamenilor in aceste secole. (Ar merge un "Indiana Jones si Lancea Destinului")

O alta Sf. Lance se afla in Armenia.
Vesmintele de incoronare sunt toate create la Palermo in veacurile 12-14-lea. Se remarca Dalmatica (Tunicella)-1140, Alba -1181, Mantia - 1133, Dalmatica cu vulturi, atelier german de pe la 1350, pe matase chinezeasca, brodata cu vulturi, manusi (Sicilia) -1220, pantofi, ultimile cu influente bizantine. Toate parca sunt rupte dintr-un basm, caci pe cat de spectaculoase si de opulente sunt, pe atat de vechi si totusi atat de bine conservate. Privindu-le, nu poate sa nu iti fuga mintea cu multe secole in urma, in epoca Cruciadelor, a cavalerilor, a imparatilor Europei.

Stanga tunica imperiala numita "Alba", mijloc Dalmatica, dreapta Dalmatica cu vulturi (Die Adlerdalmatika)...
Mantia de incoronare colorata in purpura



 Aceasta extraordinara miniatura din veacul al 12-lea reprezentand incoronarea la Roma a imparatului Heinrich VI. Il citez de aici:"Autorul Documentului, Papa Coelestin III. in persoana, aici incoronandu-l pe Heinrich VI. ca Imparat al Sfantului Imperiu Roman. (descult!). Autor: Petrus de Ebulo 1196.
Observati..viitorul Imparat vine calare ; este intampinat langa Portile Romei (distinct de Vatican!) de un trimis al papei cel cu steagul cu cruce...apoi la usile Bisericii St. Petrus este intampinat de Papa Coelestin III., intra in Ecclesia Beati Petri, Biserica St. Petrus a Vaticanului....
Apoi apare in imagine descult, in vesmant-de-sac, dupa ziua de post si noaptea de veghere si rugaciune...I se spala mainile de catre papa si este uns primus mani...intai mainile cu Ulei-Sfant, cu mir..postea brachia apoi bratele...si asa mai departe..apoi ,primeste spada-cruce pe care banuiesc ca o saruta, si depune juramatul pe ea, dar aici nu arata totul, ...de fapt papa trebuia sa-i mai lege si pintenii, inainte de spada-cruce..ceea ce ar fi presupus ca viitorul Imparat se incaltase cumva intre timp..apoi, deja imbracat cu Mantia-de-Investitura, primestesceptrul... apoi anulus, inelul..apoi ultima corona... "



Din tezaurul de la Aachen se remarca Desaga Sf. Stefan, de fapt un relicvariu (Stephansbursa) in forma de desaga de pelerin. Este o racla ce contine- se zice -pamant de la Ierusalim imbibat cu sangele Sf. Stefan. Este extrem de vechi, probabil o lucrare carolingiana din veacul al 9-lea.


De asemenea, deosebit de interesanta e sabia de tip asiatic, zisa "a lui Carol cel Mare".
Ornamentele manerului, garzii si tecii sunt foarte asemanatoare cu cele descoperite pe diverse artefacte ale maghiarilor arpadieni, ornamente de sorginte iranian-persana. In sec. al 10-11-lea maghiarii au realizat multe raiduri devastatoare in Austria si Germania. Cine stie in ce conditii aceasta sabie a ajuns in tezaurul de la Aachen?

Cum au ajuns aceste comori ale Germaniei la Viena? Pe fondul unei instabilitati politice provocata de razboaiele napoleoniene, atat piesele de la Aachen, cat si cele din Nurenberg ajung intr-un final (intre 1798-1801) sa fie duse la Viena, pentru o mai buna protectie. In 1806 Sfantul Imperiu este dizolvat. Din diverse motive, repatrierea tezaurelor catre Aachen, respectiv Nuremberg nu s-a produs, desi au existat incercari permanent. Astfel, Insemnele Imperiale Germane au ramas la Viena...
Ceea ce mi-a placut tare mult la tezaurul de la Viena a fost faptul ca pentru doar 3 euro mi s-a permis sa fac cate poze vreau.Chiar sa-mi lipesc aparatul de vitrina. Gardianul, amabil si tolerant...Cand ma gandesc ca la Muzeul National de Istorie din Bucuresti este extrem de greu sa fotografiezi tezaurul mi se face greata. Teoretic la MNIR se poate poza tezaurul contra unei taxe de 20 euro (!!!!), nu te poti apropia de vitrina, nu ai voie mai mult de o ora iar gardianul te trateaza ca pe un potential terorist.

Madurai, un oras templu. Meenakshi Templul se afla in Madurai, unul din cele mai vechi orase din Tamil Nadu. De asemenea este cunoscut ca "orasul de nectar". Madurai este situat in apropiere de malul raului Vaigai. Meenakshi Templul este reperul cel mai faimos si important al Madurai. Cele mai multe dintre cladiri au fost construite intre secolele 12 si 18 si includ doua altare principale, o duzina de gopurams (un turn ornat monumental la intrarea unui templu), si sute de mandapams (holuri), toate magnifice sculpturi si picturi. Meenakshi Templul este un exemplu viu a aptitudinilor arhitecturale din India antica. Meenakshi templu, are circa 2500 de ani. Templul a fost initial construit de Kulasekara Pandya si structura cum este acum a fost ridicata de Nayakas




















 (320x489, 35KB)






















Soții: Shiva și Meenakshi (Parvati)




Ganesha, fiul lui Shiva și Parvati
















































































































Totalul afișărilor de pagină